Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την αλληλεγγύη του στους κρατούμενους συναδέλφους δικηγόρους, την Ebru Timtik και τον Aytaç Ünsal, που κάνουν απεργία πείνας στην Τουρκία με αίτημα, μεταξύ άλλων, να τύχουν μιας δίκαιης δίκης.

Η καταδίκη των δύο συναδέλφων, καθώς και άλλων δικηγόρων-μελών της νομικής συλλογικότητας “Ένωση Προοδευτικών Δικηγόρων” και του προέδρου της Selçuk Kozağaçlı, έγινε με τις διατάξεις της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και καθ’ υπέρβασιν κάθε εγγύησης του κράτους δικαίου, για “αξιόποινες πράξεις” που τελέστηκαν στα πλαίσια των δικηγορικών τους καθηκόντων.

Για την παράνομη καταδίκη των δεκαοκτώ συναδέλφων, τοποθετήθηκε το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) και μάλιστα δύο φορές: με την από 26/3/2019 επιστολή του στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διά του τότε προέδρου του Jose de Freitas, αλλά και πιο πρόσφατα με την από 17/2/2020 επιστολή του διά του νυν προέδρου του Ranko Pelicaric.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη, με την από 12/3/2020 ανακοίνωσή του, εκφράσει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους δικηγόρους που κάνουν απεργία πείνας, αλλά και σε όλους τους δημοκράτες πολίτες της γειτονικής χώρας που διώκονται για φρονηματικούς λόγους.

Ο ΔΣΑ εξέφρασε περαιτέρω, με την από 10/4/2020 ανακοίνωσή του, τη βαθιά θλίψη και δυσαρέσκειά του για τον θάνατο της απεργού πείνας Helin Bolek.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα επιδώσει τα ως άνω ψηφίσματα στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, δηλώνοντάς την αμέριστη αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here